Huizen

Het RSC/RVSV streeft ernaar om al zijn leden in huizen van het RSC/RVSV te laten wonen. Het aantal RSC/RVSV huizen is de afgelopen jaren enorm gestegen, echter is er alsnog een tekort aan huizen. In 2018 is de Huizencommissie opgericht om leden te begeleiden in het vinden van huizen. De samenwerking tussen de investeerder en de Huizencommissie kan ingericht worden naar de wens van de investeerder. De Huizencommissie kan investeerders koppelen aan huizen die op de markt staan, maar de investeerder kan ook zelf met een aanbod komen. Verder heeft de Huizencommissie ook contact met leden die nog op zoek zijn naar een huis.

Helaas maakt recente wet- en regelgeving het lastig voor studenten om in een nieuw huis te trekken. Er is bepaald dat er geen vergunningen meer worden verstrekt voor nieuwe studentenhuizen met 3 of meer personen. Dit heeft gezorgd voor een stop aan nieuwe studentenhuizen in Rotterdam. Gelukkig is het nog steeds mogelijk voor bestaande studentenhuizen om een officieel RSC/RVSV huis te worden.

Interesse?

Door de bovenstaande punten en de continue toestroom van eerstejaars is het risico om in huizen te investeren relatief klein. Bent u geïnteresseerd om te investeren in studentenhuizen, of heeft u net een huis gekocht en wilt u er een studentenpand van maken? Neem dan contact op met onze Commissaris Vereniging: cv@rsc-rvsv.nl 010-2708097

Copyright © R.S.C / R.V.S.V. 2024