Over ons

Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1300 leden, 16 onderverenigingen en 60 corpshuizen is het Rotterdamsch Studenten Corps de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC/RVSV bezit een rijke ongemengde en gemengde traditie. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan 'vriendschappen voor het leven' als vanzelfsprekend. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn blijkt wel uit het bestaan van meerdere 'borrelkringen' voor oud-leden over de gehele wereld. De borrelavonden door de week zijn belangrijke pijlers van ons bruisende verenigingsleven, maar op onze Sociëteit wordt niet alléén geborreld. Onze Sociëteit 'Walhalla' is het centrale punt voor vrijwel alle activiteiten van het RSC/RVSV. Zo kun je je als Corpslid aansluiten bij elk van de 16 onderverenigingen, die actief zijn op het gebied van bijvoorbeeld hockey, roeien, rugby, voetbal, paardrijden, schieten, cricket, zeilen, tennis, ijshockey, golf, toneel en muziek (met onder andere onze eigen Hermes House Band).

Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1700 leden en meer dan 100 Corpshuizen is RSC/RVSV de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC/RVSV bezit een rijke ongemengde en gemengde traditie. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan 'vriendschappen voor het leven' als vanzelfsprekend. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn blijkt wel uit het bestaan van meerdere 'borrelkringen' voor oud-leden over de gehele wereld. De borrelavonden door de week zijn belangrijke pijlers van ons bruisende verenigingsleven, maar op onze Sociëteit wordt niet alléén geborreld. Onze Sociëteit 'Walhalla' is het centrale punt voor vrijwel alle activiteiten van het RSC/RVSV. Onze leden zijn erg actief binnen de vereniging, met meer dan 400 leden die jaarlijks plaatsnemen in een van onze vele commissies. Ook buiten de Vereniging kan je je als Corpslid aansluiten bij elk van onze onderverenigingen, die actief zijn op het gebied van bijvoorbeeld hockey, roeien, rugby, voetbal, paardrijden, schieten, toneel en ook muziek met onder andere onze eigen Hermes House Band.

Het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging is permanent op zoek naar mogelijkheden om www.rsc-rvsv.nl te verbeteren en deze website zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften van de bezoekers. De website maakt daarbij gebruik van cookies. Voor het plaatsen hiervan is uw toestemming nodig. De website www.rsc-rvsv.nl gaat zorgvuldig met de door haar verkregen gegevens om en zal er voor zorgen dat haar verwerking van de gegevens voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. De website www.rsc-rvsv.nl is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het cookiegebruik van derden, zoals deze valt onder de verantwoordelijkheden van die de websites waarnaar de bezoeker kan doorlinken of de bezoeker anderszins zal gebruiken zoals aanbieders van social media waaronder, YouTube, Twitter, Linkedin, Facebook, Instagram en dergelijke.

Copyright © R.S.C / R.V.S.V. 2024