corpsmuseum
corps-museum

Opgericht in 2014

Op 20 juni 2014 Is het Rotterdamsch Studenten Corps Museum opgericht waar tot de dag van vandaag steeds meer historische artikelen worden geplaatst. Na een verhuizing eind november in 2018, bevindt het RSC corpsmuseum nu aan de Oostmaaslaan. De eerste openbare activiteit was het organiseren van een tentoonstelling, onder de naam ‘RSC, 100 jaar vriendschap voor het leven’, van 18 augustus tot en met 5 september 2014, in de universiteitsbibliotheek van de tegenwoordig geheten Erasmus University Rotterdam. Het doel van het RSC Museum is om de historie van RSC/RVSV, de RSS Hermes en de RSS Walhalla te waarborgen. In het museum kunt u een unieke foto-en filmcollectie verwachten die een prachtig historish beeld geeft van ruim 100 jaar Rotterdams studentenleven. Beide RSC en RVSV hebben na het 100 bestaan van hun vereniging een eeuwenboek geschreven. Dankzij die inzet hebben we een beter beeld gekregen van de geschiedenis en ontwikkeling van beide verenigingen.

Opgericht in 2014

Stichting RSC Museum is opgericht op 20 juni 2014. In het kader van de fusie tussen het RSC en de RVSV is in 2017 de naam van het RSC Museum gewijzigd in RSC/RVSV Museum. De eerste openbare activiteit van het museum was het organiseren van een tentoonstelling, onder de naam ‘RSC, 100 jaar vriendschap voor het leven’, van 18 augustus tot en met 5 september 2014, in de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus University Rotterdam. Na jarenlang op Rotterdam-Zuid en vervolgens aan de Maasboulevard ondergebracht te zijn geweest, is de collectie van het RSC/RVSV Museum sinds augustus 2020 ondergebracht bij de Universiteitsbibliotheek op de Woudestein-campus van de Erasmus University Rotterdam. Het is helaas voorlopig niet mogelijk het museum te bezoeken. Er wordt gewerkt aan het inrichten van een of meer Historische Kamers in Sociëteit Walhalla, waaronder delen van de collectie getoond zullen worden. Het doel van het RSC/RVSV Museum is om de historie van RSC/RVSV, de RSS Hermes, Sociëteit Mimosa en de RSS Walhalla en te waarborgen. Op de website van het museum kunt u onderdelen van een unieke foto-en filmcollectie zien die een prachtig historisch beeld geeft van ruim 100 jaar Rotterdams studentenleven. RSC en RVSV hebben ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan van hun vereniging ieder een eeuwboek uitgegeven. Dankzij die inzet hebben we een goed beeld gekregen van de geschiedenis en ontwikkeling van beide verenigingen.

“RSC, 100 jaar vriendschap voor het leven”

het RSC museum

Er is een uitgebreide collectie van archieven, documenten, interviews en historische voorwerpen. Het corpsmuseum maakt dus RSC/RVSV’s verleden en –heden zo toegankelijk mogelijk voor haar leden, oud-leden de universitaire gemeenschap en overige geïnteresseerden. Verder schroom niet om contact op te nemen met de Senaat of het Corpsmuseum zelf als je zelf iets hebt gevonden wat misschien toegevoegde waarden zou hebben aan het Corpsmuseum. U kunt het museum op afspraak bezoeken en een museumkaart zal niet nodig zijn. Verdere informatie kan je op de website vinden. De website kan je als gast of als lid inloggen. Bekijk de website:

Copyright © R.S.C / R.V.S.V. 2023