Huizen

Bekijk de voordelen van een Corpshuis

Het RSC/RVSV streeft ernaar om al zijn leden in huizen van het RSC/RVSV te laten wonen. Het aantal RSC/RVSV huizen is de afgelopen jaren enorm gestegen, echter is er alsnog een te kort aan huizen. In 2018 is de Huiscommissie opgericht om leden te begeleiden in het vinden van huizen. De samenwerking tussen de investeerder en de huiscommissie kan ingericht worden naar de wens van de investeerder. De huiscommissie kan investeerders koppelen aan huizen die op de markt staan, maar de investeerder kan ook zelf met een aanbod komen. Verder heeft de Huiscommissie ook contact met leden die nog op zoek zijn naar een huis.

Voordelen van een Corpshuis: Juridisch of huur technisch gezien verschillen Corpshuizen niet met andere studentenhuizen. Er zijn echter wel wat voordelen die Corpshuizen hebben in vergelijking met andere studentenhuizen . Deze voordelen kunnen wellicht interessant zijn voor zowel bewoners als investeerders. Na de introductie periode worden er hospiteerdagen georganiseerd op de Sociëteit. Er zal dan direct een nieuwe eerstejaars worden ingestemd. Hierdoor hebben corpshuizen een gereguleerde doorstroming. Een Corpshuis regelt gezamenlijk de schoonmaak en het onderhoud in het huis. Het pand wordt daardoor goed onderhouden. Een Corpshuis heeft altijd een 4e of 5e jaars als ‘huisoudste’ die als aanspreekpunt functioneert. Hij/zij kan ook de huur incasseren. De bewoners kiezen zelf hun huisgenoten waardoor ze er een sterke huisband ontstaat. Ze hebben ook belang bij het voortbestaan van het huis waardoor het huis altijd opgevuld zal zijn.

Door de bovenstaande punten en de continue toestroom van eerstejaars is het risico om in huizen te investeren relatief klein. Bent u geïnteresseerd om te investeren in studentenhuizen, of heeft u net een huis gekocht en wilt u er een studentenpand van maken? Neem dan contact op met onze Commissaris Vereniging: cv@rsc-rvsv.nl 010-2708097

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij onze Huiscommissie