Stichting Mara

Stichting Mara is een non-profit organisatie die wordt bestuurd door studenten in heel Nederland. Wij bieden met onze stichting hulp aan door oorlog getroffen gebieden in de Balkan landen. Mensen leven in erbarmelijke omstandigheden en worden onvoldoende gesteund door de overheden. Dit is waar Stichting Mara bijspringt.

Stichting Mara Rotterdam bestaat uit 12 studenten van het Rotterdams Studenten Corps, de Rotterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging en van R.S.V. Sanctus Laurentius. Mara Rotterdam focust zich voornamelijk op het bieden van hulp door middel van het doneren van medicijnen en medische apparatuur aan landen in de Balkan. Dankzij onze vele donateurs kunnen wij drie keer per jaar op projectreis om deze hulp ook daadwerkelijk te leveren. De landen waar wij voornamelijk hulp bieden zijn Albanië, Moldavië en Kosovo. We proberen alles dat wij doneren lokaal te kopen zodat we niet alleen de medische instellingen helpen, maar ook de lokale economie stimuleren. We bezoeken weeshuizen, ziekenhuizen, huisartsen-posten en andere hulpbehoevende centra en werken samen met lokale projecten.

Door tijdens onze projectreizen actief te posten op onze Facebook en Instagram proberen wij onze donateurs goed op de hoogte te houden van onze bezigheden aldaar en ze bewust te maken van de situatie in die regio.

 

W: http://www.stichtingmara.nl/

F: https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Stichting-Mara-Rotterdam-149384128460943/

I: https://www.instagram.com/mararotterdam/